• Imprimeix

L'ACCO elabora un estudi sobre sistemes de pagament

[ca/es/en]

L'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha elaborat un estudi sobre els sistemes de pagament. Atès que són una peça clau per competir en el mercat dels serveis financers és per aquest motiu que resulta crucial que la seva regulació contribueixi a incrementar el grau de competència existent en el sector financer.

L'aprovació de la Directiva (UE) 2015/2366, del Parlament Europeu i del Consell, de 25 de novembre de 2015, sobre serveis de pagament en el mercat interior (en endavant, PSD2 per les seves sigles en anglès), en tant que dóna entrada a nous operadors i, per tant, a nous models de negoci, ha introduït pressions competitives en el sector dels serveis de pagament.

L'objectiu d'aquest estudi és aportar el punt de vista de l'ACCO i identificar els aspectes que són susceptibles de millora mitjançant modificacions de la normativa i adoptant un seguit de recomanacions que podrien fomentar la competència en el conjunt d'aquest sector, per tal que puguin ser tingudes en compte a l'hora de transposar la PSD2 a l'ordenament jurídic espanyol.

Es recomana, al seu torn, la lectura dels estudis “La indústria bancaria minorista y los medios de pago electrónico” i “Les innovacions competitives en finances P2P”, encarregats per l'ACCO a Asesores Financieros Internacionales, SA i a la Fundació Ineval, respectivament, per comprendre millor el funcionament dels sistemes i serveis de pagament en termes generals.

També podeu llegir la nota de premsa o bé, a continuació, veure un vídeo explicatiu en català, castellà i anglès.

   

Data d'actualització:  20.11.2017