• Imprimeix

L'ACCO publica un estudi sobre la concentració dels hospitals privats a Catalunya

[ca/es/en]

El mercat dels serveis d'assistència sanitària privada s'ha concentrat en els darrers anys com a conseqüència d'una sèrie d'operacions de concentració que mostren una tendència cap a la consolidació de grups hospitalaris. Per aquest motiu, l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) va decidir analitzar l'oferta actual en aquest mercat així com la seva evolució recent i els seus possibles efectes sobre la competència.

A la província de Barcelona, els cinc primers operadors en el mercat d'assistència sanitària privada de lliure elecció representen conjuntament el 74% de l'oferta. Per tant, es pot considerar que el mercat es troba relativament concentrat. Aquesta concentració es deu principalment al grup Quirónsalud, que té una quota de mercat del 42% (en termes de llits disponibles). La seva quota de mercat podria ésser fins i tot superior si es consideren definicions de mercat alternatives o si s'exclouen els hospitals integrats verticalment amb entitats asseguradores (l'Hospital de Barcelona, l'Hospital CIMA i la Clínica Diagonal). Així doncs, aquest grup hospitalari disposa d'un poder de mercat considerable que podria comportar riscos pel manteniment d'una competència efectiva.

Si voleu continuar llegint podeu descarregar-vos l'estudi. I si feu clic a la imatge inferior accedireu a un mapa interactiu.

mapa hospitals

DOCUMENTACIÓ ANNEXA

Estudi (ES 13/2016)

(versió en català)

Estudi (ES 13/2016)

(versió en castellà)

Estudi (ES 13/2016)

(versió en anglès)

Vídeo explicatiu (2:46 min.)

(versió en català)

Vídeo explicatiu (2:46 min.)

(versió en castellà)

Vídeo explicatiu (2:29 min.)

(versió en anglès)

Enllaç al mapa interactiu d'aquest estudi
Data d'actualització:  05.06.2018